NL
Bergbonenkruid (satureja montana)

Bergbonenkruid

satureja montana

Inheems in de Middellandse Zee en het Nabije Oosten, werd bonenkruid of "winterkruiden" geïntroduceerd in Noord-Europa sinds 9e eeuw, voornamelijk voor voedsel.

 

Deze kleine kruidachtige vaste plant meet 20 tot 40 centimeter.

    Tips

    Hartige etherische olie uit de bergen is niet vrij van toxiciteit en mag niet langer dan 2 weken achter elkaar worden gebruikt. De orale route is gereserveerd voor kinderen ouder dan 15 jaar. Het mag niet puur op de huid worden aangebracht en wordt niet aanbevolen voor atmosferische diffusie.

    Gebruik niet :
    bij zwangere vrouwen of vrouwen die borstvoeding geven,
    bij kinderen vóór 7 jaar,
    bij mensen die allergisch zijn voor een van de componenten (limoneen, linalool),
    bij astmapatiënten zonder het advies van een allergoloog,
    bij mensen met epilepsie of met een voorgeschiedenis van convulsieve aandoeningen,
    bij mensen met een voorgeschiedenis van gastritis, maagzweer, virale hepatitis A, B of C, of in geval van leverinsufficiëntie.

    Recepten

    Angina

    Neem 2 druppels hartige etherische olie op een neutrale tablet, 3 keer per dag, gedurende 8 dagen.

    Cystitis

    Neem 1 druppel hartige etherische olie op een neutrale tablet, in 1 lepel honing, olijfolie of eetbare zoete amandel, 4 keer per dag, gedurende 6 dagen.

    Plantaire wrat

    Meng 1 druppel hartige etherische olie met 2 druppels plantaardige olie van sint-janskruid. Breng 2 keer per dag aan op de wrat met een wattenstaafje.

    Vraag altijd uw apotheker om advies.

    BELANGRIJKSTE AROMATISCHE MOLECULEN

    Monoterpenen (α- en ϒ-terpinenen, paracymeen), monoterpeenfenolen (carvacrol, thymol), monoterpenen.

    FAMILIE

    Lamiacées

    PRODUCENT ORGANEN

    Luchtdelen

    OPBRENGST

    250 g essentiele olie per 100 kg planten

    GELIJKWAARDIGHEID

    1 ml -> 30 druppels

    BELANGRIJKSTE EIGENSCHAPPEN VAN ESSENTILE OLIE

    Bonenkruid is enorm anti-infectieus. Het zal alle soorten infecties behandelen, met name de luchtwegen, de bronchiën en de spijsvertering. Immuunsysteem, algemene tonic, zal het een nuttig impuls geven aan de vermoeide natuurlijke afweer: na ziekte, stress, roken ... Het is een krachtige anti-parasitaire, antifungale, antibacteriële en antivirale, om te worden gebruikt tegen vele huidproblemen zoals schurft, ringworm, schimmelinfecties, wratten, steenpuisten en ernstige acne.

    Bonenkruid staat al lang bekend om zijn afrodiserende krachten, bekend sinds de oudheid. Deze zwavelhoudende reputatie was het waard om in de middeleeuwen te worden verboden in de tuinen van kloosters ...

    AROMATHERAPIA,
    alles over de essentiele olien

    Deze bijbel van etherische oliën, geschreven door Isabelle Pacchioni, vertelt het verhaal van aromatherapie en leidt ons vervolgens, via de fotoreportages van Jean-Claude Francolon, naar het land van etherische oliën.

    Deze eigenschappen, voordelen en gebruikswijze worden ter informatie gegeven; ze kunnen op geen enkele manier medische informatie vormen of vervangen die alleen gezondheidswerkers kunnen verstrekken. Raadpleeg een arts voor elk gebruik van etherische oliën voor therapeutische doeleinden.


    Fragmenten uit het boek ""Aromatherapia - Alles over essentiële oliën"", Isabelle Pacchioni, aquarellen van Patrick MORIN, Editions Aroma Thera. Fragmenten uit het boek ""48 essentiële oliën die essentieel zijn om uzelf anders te behandelen"" door Isabelle Delaleu en Isabelle Pacchioni, publicaties van de Mandadori France-groep. Botanische illustraties van Agathe Haevermans.
    Aanmelden nieuwsbrief
    Schrijf u in om op de hoogte te blijven van nieuws en exclusieve Puressentiel-aanbiedingen. We zullen uw persoonlijke gegevens gebruiken zoals gespecificeerd in ons privacybeleid.