NL
Lavandin super (lavandula angustifolia x lavandula latifolia)

Lavandin super

lavandula angustifolia x lavandula latifolia
Deze hybride van de echte en de spijklavendel is taaier en groeit ook in lager gelegen gebieden.

    Tips

    Diffusie mag alleen worden gedaan zonder de aanwezigheid van jonge kinderen. Op de huid moet de essentiële olie van lavendel super altijd worden verdund.

    DO NOT USE bij zwangere vrouwen of vrouwen die borstvoeding geven, bij kinderen onder de 7 jaar oud, in mensen die allergisch zijn aan een van de componenten (kamfer, linalool), bij astmapatiënten zonder het advies van een allergoloog, bij epileptische onderwerpen of met een voorgeschiedenis van epilepsie-aanvallen.

    Recepten

    Voorbereiding op de inspanning

    Meng 5 druppels etherische olie van super lavendel + 2 druppels etherische olie van wintergroen in 1 theelepel plantaardige olie van calophyllum en masseer de spieren.

    Ontspanning

    1 druppel etherische olie van super lavendel op de polsen of in de zonnevlecht, 2 of 3 keer per dag, in tijden van stress.

    Spierkrampen

    40 druppels etherische olie van super lavendel + 40 druppels etherische olie van verse gember gemengd met 30 ml plantaardige olie van calophyllum.

    Vraag altijd uw apotheker om advies.

    BELANGRIJKSTE AROMATISCHE MOLECULEN

    Monoterpenolen (linalool), terpeenesters (linalylacetaat), monoterpeenketonen (kamfer), terpeenoxiden (1,8-cineol of eucalyptol).

    FAMILIE

    Lamiacées.

    PRODUCENT ORGANEN

    Bloeiende toppen.

    OPBRENGST

    2 tot 3 kg essentiele olie per 100 kg bloemen.

    GELIJKWAARDIGHEID

    1 ml -> 29 druppels

    BELANGRIJKSTE EIGENSCHAPPEN VAN ESSENTILE OLIE

    Het is vooral ontspannend, spasmolytisch en samentrekkend, wat het een bondgenoot bij uitstek maakt tegen stress, maar ook om contracturen en krampen te verlichten. Vooral omdat het plaatselijk pijnstillende en verdovende eigenschappen heeft. Het is ook een goede anti-infectieuze voor de huid.

    Het wordt verbouwd in Frankrijk, Italië en Spanje. Lavandins hebben over het algemeen een opbrengst die tot tien keer die van echte lavendel kan zijn, afhankelijk van de variëteit.

    AROMATHERAPIA,
    alles over de essentiele olien

    Deze bijbel van etherische oliën, geschreven door Isabelle Pacchioni, vertelt het verhaal van aromatherapie en leidt ons vervolgens, via de fotoreportages van Jean-Claude Francolon, naar het land van etherische oliën.

    Deze eigenschappen, voordelen en gebruikswijze worden ter informatie gegeven; ze kunnen op geen enkele manier medische informatie vormen of vervangen die alleen gezondheidswerkers kunnen verstrekken. Raadpleeg een arts voor elk gebruik van etherische oliën voor therapeutische doeleinden.

    Uittreksels uit het boek "Aromatherapia - Alles over essentiële oliën", Isabelle Pacchioni, aquarellen door Patrick MORIN, Editions Aroma Thera. Fragmenten uit het boek "48 essentiële oliën essentieel om jezelf anders te behandelen" door Isabelle Delaleu en Isabelle Pacchioni, Publications du groupe Mandadori France. Botanische illustraties door Agathe Haevermans.
    Aanmelden nieuwsbrief
    Schrijf u in om op de hoogte te blijven van nieuws en exclusieve Puressentiel-aanbiedingen. We zullen uw persoonlijke gegevens gebruiken zoals gespecificeerd in ons privacybeleid.