NL
Eucalyptus Globulus (eucalyptus globulus)

Eucalyptus Globulus

eucalyptus globulus
Deze boom is oorspronkelijk afkomstig uit Australie en Tasmanie en wordt gebruikt om de gemarmerde gebieden te saneren. het wordt tegenwoordig veel aangetroffen in Marokko, Spanje, Portugal, China en Uruguay.

    Tips

    Geen gebruik maken van de essentiële olie van bolvormige eucalyptus bij zwangere vrouwen of vrouwen die borstvoeding geven, kinderen tot 7 jaar oud, astma, epilepsie onderwerpen of met een voorgeschiedenis van convulsieve aandoeningen of mensen met een chronische ziekte van de luchtwegen (risico interactie met geneesmiddelen en vermindering van hun effecten) .

    Recepten

    Koeling

    Breng in massages op de rug en de thorax, 1 of 2 keer per dag, een mengsel van 2 druppels etherische olie van bolvormige eucalyptus + 2 druppels etherische olie van ravintsara verdund in 2 theelepels plantaardige olie aan.

    Vette hoest

    Drink een tijmthee door 1 druppel bolvormige etherische olie van eucalyptus toe te voegen, verdund in een theelepel tijm- of rozemarijnhoning.

    Erkend bactericide

    10 druppels etherische olie van bolvormige eucalyptus gemengd met vloeibare zeep of douchegel reinigen de rug die vatbaar is voor acne of lelijke puistjes.

    Vraag altijd uw apotheker om advies.

    BELANGRIJKSTE AROMATISCHE MOLECULEN

    Monoterpeenoxiden (1,8-cineol of eucalyptol), monoterpenen, sesquiterpenen, monoterpenolen, sesquiterpenolen.

    myrtacees

    myrtacees

    producerende organen

    Bladeren en twijgen.

    opbrengst

    700 g tot 3 kg essentiele olie per 100 kg planten

    Gelijkwaardigheid

    1 ml -> 33 druppels

    belangrijkste eigenschappen van etherische olie

    De essentiële olie is tegelijkertijd slijmoplossend, mucolytisch en antiseptisch. Het wordt aanbevolen bij bronchopulmonale infecties, omdat het bronchodilatatie bevordert. Het wordt ook aanbevolen bij verkoudheid, griep of sinusitis en is ook effectief bij urineweginfecties of candidiasis.

    Tijdens een expeditie naar Tasmanië, in de voetsporen van La Pérouse, ontdekte de Franse natuuronderzoeker Labillardière eind 19e eeuw de bolvormige eucalyptus.

    AROMATHERAPIA,
    alles over de essentiele olien

    Deze bijbel van etherische oliën, geschreven door Isabelle Pacchioni, vertelt het verhaal van aromatherapie en leidt ons vervolgens, via de fotoreportages van Jean-Claude Francolon, naar het land van etherische oliën.

    Deze eigenschappen, voordelen en gebruikswijze worden ter informatie gegeven; ze kunnen op geen enkele manier medische informatie vormen of vervangen die alleen gezondheidswerkers kunnen verstrekken. Raadpleeg een arts voor elk gebruik van etherische oliën voor therapeutische doeleinden.


    Fragmenten uit het boek ""Aromatherapia - Alles over essentiële oliën"", Isabelle Pacchioni, aquarellen van Patrick MORIN, Editions Aroma Thera. Fragmenten uit het boek ""48 essentiële oliën die essentieel zijn om uzelf anders te behandelen"" door Isabelle Delaleu en Isabelle Pacchioni, publicaties van de Mandadori France-groep. Botanische illustraties van Agathe Haevermans.
    Aanmelden nieuwsbrief
    Schrijf u in om op de hoogte te blijven van nieuws en exclusieve Puressentiel-aanbiedingen. We zullen uw persoonlijke gegevens gebruiken zoals gespecificeerd in ons privacybeleid.