NL
Ceylankaneel

Ceylankaneel

De "echte" kaneelboom is een groenblijvende boom die wel vijftien meter hoog kan worden.

 

Inheems in het huidige Sri Lanka, het behoort tot de Lauraceae-familie. De bladeren zijn lang en glanzend; de kleine, ronde bloemen produceren donkerblauwe bessen.

 

Kaneel verscheen, net als veel andere specerijen, in Frankrijk na de terugkeer van de kruisvaarders. Met gember parfumeert het de zoete wijn genaamd "hypocras". In de keuken wordt de delicate smaak, zowel pittig als zoet, in veel recepten gebruikt, van peperkoek tot rijstpudding.

    Tips

    De essentiële olie van ceylon-kaneel is zeer irriterend voor de huid en moet noodzakelijkerwijs in kleine doses worden gebruikt en zeer grotendeels worden verdund in plantaardige olie.

    Geen gebruik maken van de essentiële olie van Ceylon kaneel bij zwangere vrouwen of vrouwen die borstvoeding geven, kinderen vóór 7 jaar (behalve oraal: gebruik vanaf 12 jaar), patiënten met epilepsie of met een voorgeschiedenis van convulsieve aandoeningen, l '' astmatische in geval van een geschiedenis van gastro-oesofageale reflux, gastritis of een maagzweer, hepatitis a, B of C in de persoon allergisch is voor een van de bestanddelen (kaneelaldehyde, benzylbenzoaat, eugenol, limoneen, linalool).

    Recepten

    Diarree (pijn)

    Meng 2 druppels etherische olie van kaneelschors in 10 druppels neutrale plantaardige olie. Masseer de maag en buik na de maaltijd. Neem ook 2 druppels etherische olie van kaneel (of recept hieronder) op een neutrale tablet, een suiker of een lepel honing.

    Infectieuze diarree (turista), als preventieve of curatieve maatregel

    1 druppel EO van kaneelschors, 1 druppel EO van niaouli.
    • Neem preventief de essentiële oliën 's morgens, vierentwintig uur voor vertrek, tijdens het verblijf en achtenveertig uur na terugkomst in op een neutrale tablet.
    • Als curatief, neem dit mengsel drie keer per dag totdat de symptomen verdwijnen.

    Lichamelijke of mentale vermoeidheid

    1 druppel EO van kaneelschors, 1 druppel EO van ravintsara.
    Neem driemaal daags 1 druppel van elk van de essentiële oliën op een neutrale tablet, niet langer dan twee weken.

    Urineweginfectie

    1 druppel EO van kaneelschil, 1 druppel EO van citroen.
    Neem gedurende zeven dagen driemaal daags 1 druppel van elk van de essentiële oliën op een neutrale tablet. Om herhaling te voorkomen, neemt u elke ochtend 1 druppel tea tree op een neutrale tablet, één week per maand gedurende drie maanden.

    CULTUUR EN PRODUCTIE

    De boom werd pas in de 13e eeuw gekweekt. Alleen Sri Lanka en Madagaskar produceren Cinnamomum zeylanicum Waar Kaneel is waar.

    PARFUM

    De geur van kaneelschors is uniek, warm, kruidig en zoet tegelijk, indringend en krachtig met een lichte hint van "verbrand".

    EXTRACTIE EN OPBRENGST

    De bast, genomen in het regenseizoen, hydrodistilleert van 0,4% tot 1,7% etherische olie, of vierhonderd gram tot één kilogram en zevenhonderd gram per honderd kilogram plant.

    Chemische formule

    De samenstelling van etherische olie van kaneelschors is complex. De hoofdbestanddelen zijn kaneelaldehyde (72% tot 80%) en eugenol (ongeveer 10%), waarbij de verhouding omgekeerd is in het geval van etherische olie die uit de bladeren wordt gewonnen en niet uit de schors.

    BELANGRIJKSTE INDICATIES

    Antiseptische, antivirale en antibacteDe essentiele olie van kaneel Ecorce heeft een breed spectrum van actie. Het doodt zelfs antibiotica-resistente microben. Het wordt gebruikt tegen alle infecties, of het nu gaat om luchtwegen (bronchitis, koude, griep), intestinaal (gastro-enteritis of «turista » die zijn opgelopen tijdens een reis naar een warm land), urinair (cystitis) of gynaecologisch. Het stimuleert de hart- en ademhalingsfuncties. Het is een goede fysieke en psychische tonic. Kaneel poeder is een van de vier rijkste antioxidanten voedsel.

    Kaneel is, samen met mirre, een van de aromaten die het Boek der Koningen reserveert voor het parfum bestemd voor de Hogepriester en de Ark. De Heer zei: "Neem achthonderd sikkels kaneel. Je maakt er een heilige zalfolie van, een geurig mengsel zoals de parfumeur het samenstelt. Kaneel kwam uit India, waar de Grieken een handelspost hadden gevestigd, niet ver van wat nu Karachi is. De bast van de jonge scheuten van de kaneelboom werd om de twee jaar verwijderd. Het krulde op terwijl het opdroogde en vormde zich tot cilinders. De aromaten werden geëxporteerd in chips, poeder of in de vorm van de "rietjes" waaraan de boom zijn naam ontleent. “Een wortel en een blad worden in India zeer gewaardeerd. Ze zijn heet van smaak en ongeëvenaard om te ruiken. De rest van de fabriek is "werkloos", schrijft Plinius in zijn Natural History. De Grieken en Romeinen gebruikten het vooral als afrodisiacum en overigens als ontsmettingsmiddel.

    AROMATHERAPIA,
    alles over de essentiele olien

    Deze bijbel van etherische oliën, geschreven door Isabelle Pacchioni, vertelt het verhaal van aromatherapie en leidt ons vervolgens, via de fotoreportages van Jean-Claude Francolon, naar het land van etherische oliën.

    Deze eigenschappen, voordelen en gebruikswijze worden ter informatie gegeven; ze kunnen op geen enkele manier medische informatie vormen of vervangen die alleen gezondheidswerkers kunnen verstrekken. Raadpleeg een arts voor elk gebruik van etherische oliën voor therapeutische doeleinden.


    Fragmenten uit het boek ""Aromatherapia - Alles over essentiële oliën"", Isabelle Pacchioni, aquarellen van Patrick MORIN, Editions Aroma Thera. Fragmenten uit het boek ""48 essentiële oliën die essentieel zijn om uzelf anders te behandelen"" door Isabelle Delaleu en Isabelle Pacchioni, publicaties van de Mandadori France-groep. Botanische illustraties van Agathe Haevermans.
    Aanmelden nieuwsbrief
    Schrijf u in om op de hoogte te blijven van nieuws en exclusieve Puressentiel-aanbiedingen. We zullen uw persoonlijke gegevens gebruiken zoals gespecificeerd in ons privacybeleid.